miercuri, iulie 24, 2024
AcasăIMPORTANTPiatra-Neamț: o sportivă în vârstă de 13 ani a murit în timpul...

Piatra-Neamț: o sportivă în vârstă de 13 ani a murit în timpul unui antrenament

În această dimineață în jurul orei 10.45, o elevă a Școalii Gimnaziale „Elena Cuza” Piatra-Neamț, legitimată ca sportivă la Clubul Școlar Sportiv din Piatra-Neamț, și-a pierdut cunoștința în timpul antrenamentului de pregătire sportivă practică (volei) și cu toate eforturile depuse de serviciul medical de la Unitatea de Primire Urgențe, a decedat.

Antrenamentul la care participa eleva era de intensitate redusă, după cum a transmis profesorul antrenor, și avea loc în condițiile pregătirii necesare participării la Campionatul Național de Cadete, din 14 ianuarie 2023.

Conform informațiilor primite din partea C.S.S. Piatra-Neamț, eleva avea efectuată vizita medicală periodică la cabinetul de medicină sportivă, cu care unitatea are contract și avea viza medicală valabilă.

De asemenea, din cele relatate de părinții fetei, aceasta a fost supusă unor investigații medicale chiar la începutul anului 2023 și nu s-a evidențiat nicio problemă medicală incompatibilă cu practicarea sportului de performanță.

Florentina Luca-Moise, inspector școlar general:

„Suntem alături de familia elevei decedate, ne exprimăm regretul pentru imensa pierdere suferită și transmitem cele mai sincere condoleanțe!

Ramona Ciofu, IPJ Neamț:

Echipajele medicale s-au prezentat la fața locului, minora fiind transportată la o unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate. Din păcate, în jurul orelor 13:50, am fost informați cu privire la faptul că, minora a decedat la unitatea medicală unde a fost internată. În cauză, se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor în care a avut loc acest eveniment.

sinsp. Ciofu Ramona

CELE MAI POPULARE