miercuri, mai 22, 2024
AcasăIMPORTANTPiatra-Neamț: pași concreți în rezolvarea problemei locurilor din creșe

Piatra-Neamț: pași concreți în rezolvarea problemei locurilor din creșe

În urma întâlnirii de astăzi de la Instituția Prefectului, la care au participat reprezentanții Primăriei Piatra-Neamț, ai părinților, directorul Creșei Piatra-Neamț, manageri ai unor instituții de învățământ din oraș și reprezentanți ai DSP și ISU Neamț, s-au stabilit o serie de pași care vor fi urmați pentru soluționarea deficitului de locuri din creșe până la finalizarea proiectelor de modernizare a Creșei Precista și de construcție a două noi creșe pe strada Mihai Viteazul și în cartierul Văleni.

În primă fază, directorul Creșei Piatra-Neamț va transmite către Primărie o situație clară a copiilor care nu au fost admiși în prima etapă de repartizare la creșe, pentru a putea evalua corect necesarul de locuri, având în vedere că instituția nu a fost informată oficial cu privire la nevoia de locuri pe care o are Creșa.

Situația va fi actualizată pe măsură ce apar și înscrierile din etapa a 2-a și se finalizează înscrierile la grădiniță, după data de 18 iulie.

Conform Primăriei Piatra-Neamț, „Inspectorul Școlar General nu a fost prezent astăzi la întâlnire, ignorând părinții și problema locurilor din creșe, ISJ Neamț va fi înștiințat oficial pentru a solicita Ministerului Educației o suplimentare a locurilor la creșe, prin transformarea unor locuri de grădiniță după etapa finală de înscriere.”

După întâlnirea de astăzi, părinții prezenți au mers într-o vizită la grădinița din Speranța, spațiu pe care Primăria l-a identificat pentru a amenaja acolo grupele de creșă necesare pentru acoperirea solicitărilor.

Părinții care au fost astăzi în Speranța s-au declarat mulțumiți de condițiile de acolo, însă mai au rețineri, pe care Primăria își asumă că le va soluționa până la începerea activității, pe 1 septembrie.

Grădinița din cartierul Speranța oferă cele mai moderne condiții din oraș pentru desfășurarea activităților de educație și îngrijire, fiind o clădire complet nouă, și poate susține amenajarea unui număr mare de grupe de creșă.

Sâmbătă aceasta, de la ora 10:00 va mai avea loc încă o vizită la grădinița din Speranța pentru părinții interesați; mai multe detalii vor fi transmise pe site-ul Creșei Piatra-Neamț: https://www.cresapiatraneamt.ro/

CELE MAI POPULARE