marți, iunie 18, 2024
AcasăIMPORTANTPiatra-Neamț: Tavanul unei clase de la Școala 2 s-a prăbușit

Piatra-Neamț: Tavanul unei clase de la Școala 2 s-a prăbușit

Tavanul unei clase dintr-o școală din Piatra-Neamț s-a prăbușit în această dimineață, din fericire, până să ajungă micuții la cursuri.

Gaura din tavan s-a produs ca urmare a vechimii clădirii și a faptului că nu s-au făcut reparații importante de foarte multă vreme. Patru clase de copii au fost relocate, iar accesul în clădire a fost oprit.

Tavanul fals al uneia dintre clasele pregatitoare de la Școala Gimnazială numărul 2, din Piatra-Neamț s-a rupt sub greutatea unor cărămizi și elemente de construcție căzute din tavanul clădirii vechi.

În corpul respectiv de clădire își desfășurau orele de curs patru clase pregătitoare.

Micuții nu ajunseseră în această dimineață la ore și astfel au scapat de o accidentare gravă.
Clădirea are o vechime mare și de foarte multă vreme nu au fost facute reparații capitale. În anul 2008, a fost pus un tavan fals pentru a crea confort termic în sălile de clasă.

În ultimii ani, conducerea școlii a cerut în mai multe rânduri sprijinul Primăriei Piatra-Neamț pentru modernizarea școlii și consolidarea corpurilor de clădire vechi.

Florentina Luca Moise, inspector școlar general

„Am ajuns la școală la prima oră și am dispus relocarea elevilor. Vorbim despre clasa a II-a, care urma să susțină și evaluarea. Elevii vor continua activitățile în altă sală de curs. Le mulțumesc pe această cale pentru promptitudine și eficiență colegilor mei – manager, învățători și profesori! Sper ca Primăria să ia cât mai repede măsuri de consolidare și renovare și să efectueze un audit complex al structurii acestei școli. Nu ne putem juca în acest fel cu viețile copiilor! Vreau să îi asigur pe părinți că mă ocup îndeaproape de această situație și că niciun copil nu este în pericol!”

Școala Gimnazială nr 2 este cea mai mare unitate de învățământ din Piatra-Neamt și are peste 1400 de elevi.

În sediul din cartierul Mărăţei, sunt mai multe corpuri de clădire, din care cel in care s-a intamplat incidentul, este cel mai vechi. La înființare, în anul 1850 aici a functionat Școala de Baieti, nr 2.

CELE MAI POPULARE