miercuri, iulie 24, 2024
AcasăIMPORTANTPolițiștii locali, controale la societățile comerciale de alimentație publică

Polițiștii locali, controale la societățile comerciale de alimentație publică

Începând cu luna ianuarie a acestui an și până în prezent, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Activități Comerciale – Poliția Locală Piatra Neamț au controlat 300 de societăți comerciale, 173 dintre acestea având profil de activitate alimentație publică (cafenele, restaurante, cofetării, etc.). Scopul a fost verificarea deținerii de către respectivii agenți economici a autorizațiilor și acordurilor de funcționare eliberate anual, de Primăria Municipiului Piatra Neamț, 26 de unități de alimentație publică fiind sancționate contravențional.

În acest context s-a constatat că din totalul unităților de alimentație publică doar 243 au solicitat și li s-a eliberat autorizație necesară funcționării, conform prevederilor H.C.L. 15/2021 – Regulamentul privind modalitatea de obținere a avizelor/acordurilor/autorizațiilor de deschidere a exercițiului comercial.

Reamintim că toți operatorii economici ce își desfășoară activitatea pe raza municipiului Piatra Neamț au obligația reînnoirii anuale a autorizației de funcționare, document emis de Primăria Piatra Neamț, la începutul fiecărui an.

Potrivit aceleiași H.C.L. 15/2021, lipsa autorizațiilor de funcționare atrage sancțiuni contravenționale, cuprinse între 200 și 2000 de lei și suspendarea activității până la autorizare.

Totodată, cafenelele, restaurantele care fucționează cu terase sezoniere sau permanente aflate pe domeniul public sau privat al municipiului Piatra Neamț, au obligația de a solicita și obține avizul primăriei.

CELE MAI POPULARE