sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăIMPORTANTPolițiștii nemțeni, acțiuni pentru un trafic în siguranță

Polițiștii nemțeni, acțiuni pentru un trafic în siguranță

În noaptea de 27 spre 28 mai a.c.,în intervalul orar 22:00-04:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Săbăoani au acționat în zona de competență, pentru prevenirea evenimentelor rutiere nedorite și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Pe parcursul acțiunii polițiștii au efectuat 24 de testări cu aparatul etilotest, depistând în flagrant doi conducători auto, conducând sub influența alcoolului.

Totodată, pentru contravențiile constate, aceștia au aplicat 6 sancțiuni contravenționale.

Exemple

Astfel, în jurul orei 01:00, polițiștii au depistat, în localitatea Cordun, un tânăr de 27 de ani, din Pildești, care emana halenă alcoolică.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în jurul orei 02:30, în timp ce acționau în localitatea Tămășeni, polițiștii au depistat în trafic un bărbat, de 30 de ani, din municipiul Roman.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cauze, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

În noaptea de 27 spre 28 mai a.c., în intervalul orar 20:00-02:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au acționat pe raza de competentă a secției, pentru prevenirea şi combaterea infracțiunilor la regimul rutier și a celor cu violență.

Urmare a abaterilor constatate polițiștii au aplicat 57 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 7.700 de lei, fiind reținut un permis de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.

***

La data de 27 mai a.c., în intervalul orar 18:00-00:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina au acționat pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

Polițiștii au legitimat 82 de persoane și au verificat peste 70 de autovehicule, iar urmare a abaterilor constatate au aplicat 41 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 4.000 de lei,  fiind retrase 3 certificate de înmatriculare.

CELE MAI POPULARE