luni, februarie 26, 2024
AcasăIMPORTANTPompierii au salvat un câine blocat pe o stâncă în Valea Lapoșului,...

Pompierii au salvat un câine blocat pe o stâncă în Valea Lapoșului, într-o intervenție de succes

Pompierii au intervenit prompt la un apel de urgență pentru a salva un câine care s-a blocat într-o zonă dificilă din Valea Lapoșului, Varful Bardos, comuna Bicaz Chei. Incidentul a avut loc în jurul orei 16:29 și a fost semnalat de o femeie îngrijorată pentru viața câinelui.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de pompieri specializat în alpinism, utilizând un autoturism de serviciu din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț.

Traseul până la locul incidentului a presupus parcurgerea a aproximativ 8 km într-o zonă dificilă și greu accesibilă.

Cu ajutorul echipamentelor specifice și a abilităților lor profesionale, pompierii au acționat prompt pentru a salva câinele. Prin eforturi coordonate și atenție la detalii, aceștia au reușit să elibereze câinele din situația dificilă în care se afla.

După finalizarea operațiunii de salvare, câinele a fost predat în siguranță proprietarei sale.

Silvia Corina Ioniche, proprietara cățelului:

Azi Rex a făcut o ispravă ce putea să se termine tragic pentru el si pentru noi care îl iubim infinit. Însă, băieții profesioniști și cu suflet mare de la Pompieri Neamt, au intervenit prompt și l-au salvat de pe stâncile unde si-ar fi găsit sfârșitul dacă nu interveneau ei. Nu a fost doar serviciu, tactică și tehnică de alpinism, a fost cu suflet, dăruire, grijă și atenție și pentru căprițe nu doar pentru cățel si nimeni nu a pățit nimic. Le mulțumesc din suflet și ii mulțumesc lui Dumnezeu pentru ca mi-a dat să cunosc oameni atât de minunați! Mulțumesc Doamne!

Intervenția rapidă și eficientă a pompierilor demonstrează angajamentul și dedicarea lor față de protejarea vieții, indiferent de specie.

Prin acțiunile lor, acești eroi zilnici aduc speranță și confort comunității, intervenind în situații de urgență pentru a salva vieți și pentru a readuce liniștea și siguranța.

CELE MAI POPULARE