sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăIMPORTANTPreotul Valentin Tofan conduce un pelerinaj captivant pentru copiii din Parohia "Sfinții...

Preotul Valentin Tofan conduce un pelerinaj captivant pentru copiii din Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Piatra-Neamț

Preotul paroh Valentin Tofan a organizat joi, 13 iulie, un pelerinaj memorabil pentru copiii din Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena”. Evenimentul a oferit copiilor o oportunitate unică de a explora și de a se conecta cu importantele obiective religioase și culturale din orașul Iași.

Pelerinajul a început cu o vizită la celebrul Palat al Culturii, unde copiii au avut ocazia să exploreze Muzeul Etnografic și să descopere frumoasa moștenire culturală a regiunii. Ei au continuat apoi călătoria spirituală la Catedrala Mitropolitană, unde s-au închinat moaștelor Cuvioasei Parascheva și ale Sfântului Iosif cel Milostiv, primind binecuvântări și inspirație pentru sufletele lor.

În continuare, grupul s-a îndreptat către biserica Sfinții Trei Ierarhi și Mănăstirea Golia, unde au experimentat o atmosferă liniștită și au avut ocazia să se roage și să mediteze în prezența sfintelor icoane și a moaștelor venerate.

O altă oprire importantă în cadrul pelerinajului a fost Colegiul Sfântul Nicolae, unde copiii au luat masa într-o atmosferă prietenoasă și primitoare. Gazdele au pregătit o masă delicioasă, oferindu-le copiilor o experiență culinară specială.

Călătoria lor spirituală și culturală nu s-a oprit aici. Excursioniștii tineri au avut oportunitatea de a vizita și Castelul Sturza, un monument impresionant cu o istorie bogată. De asemenea, au făcut o oprire la biserica mănăstirii Miclăușeni, unde s-au închinat și au simțit prezența divină într-un cadru liniștit și plin de liniște interioară.

La finalul excursiei, copiii au petrecut timp în Parcul de la Roman, bucurându-se de o atmosferă relaxantă și de momente de joacă și distracție.

Preotul Valentin Tofan a exprimat bucuria sa în legătură cu acest pelerinaj special, subliniind importanța de a oferi copiilor oportunități de a-și dezvolta spiritualitatea și de a se apropia de valorile culturale și religioase.

„Așa cum ne-am obișnuit, astăzi am organizat pentru copiii din parohia noastră care vin frecvent la activitățile bisericii, un pelerinaj la Iași. Am călătorit împreună, am cântat, ne-am rugat și ne-am bucurat unii de alții ca într-o adevărată familie. Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru toate!”

Călătoria organizată de preotul Valentin Tofan a fost un succes și a avut un impact profund asupra copiilor implicați.

Acest eveniment memorabil va rămâne cu siguranță în amintirea lor ca o experiență de învățare și creștere spirituală.

CELE MAI POPULARE