marți, iunie 18, 2024
AcasăIMPORTANTPrevenire prin educație. Activități preventive desfășurate de polițiști în rândul elevilor (foto)

Prevenire prin educație. Activități preventive desfășurate de polițiști în rândul elevilor (foto)

Pentru că educația reprezintă cea mai eficientă formă de prevenire,  polițiștii au continuat seria activităților preventive desfășurate în rândul elevilor.

În ziua de 11 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul  Biroului Siguranță Școlară Neamț alături de polițiști din cadrul Poliției municipiului Roman și Secției de Poliție Rurală Săbăoani, au continuat activitățile pentru creșterea siguranței elevilor și cadrelor didactice, la Liceul Tehnologic din Nisiporești.

Au fost desfășurate  activități cu caracter informativ-preventiv, elevii beneficiind de prezența polițiștilor pentru a discuta aspecte legale specifice mediului școlar. Fiecare activitate desfășurată de polițiști este adaptată vârstei copiilor, iar interesul acestora este stârnit prin jocuri de rol și informații anti-victimizare.

Copiii l-au primit în mijlocul lor pe câinele polițist Oscar, care i-a încântat, şi de această dată, cu  exerciţii demonstrative, acesta fiind un adevărat ambasador al muncii de poliție.

Atât cei mai mici dintre elevi, cât și cei ajunși deja aproape de examenul maturității au avut posibilitatea de a discuta cu oamenii legii pe teme precum prevenirea şi gestionarea bullying -ului, siguranţa rutieră, siguranța pe stradă, acasă şi pe Internet, prevenirea traficului de ființe umane, a consumului şi traficului de substanțe psihoactive, precum și a apelurilor abuzive.

Demersurile polițiștilor  au constituit un bun prilej pentru promovarea profesiei de poliţist.

CELE MAI POPULARE