sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăIMPORTANTPrimăria Piatra-Neamț e gata de deszăpezire. Sărărițele vor aștepta în oraș să...

Primăria Piatra-Neamț e gata de deszăpezire. Sărărițele vor aștepta în oraș să vină ninsoarea

Având în vedere prognoza meteo pentru următoarea perioadă, Primăria municipiului Piatra-Neamț, prin societatea Publiserv, a activat comandamentul de iarnă.

Pentru eficientizarea activității de deszăpezire a municipiului în acest an au fost schimbate câteva proceduri de lucru.

Astfel, doi ofițeri de serviciu se vor afla pe străzile municipiului în perioadele cu ninsori sau polei, putând să urmărească activitatea de deszăpezire din teren, și vor putea ajunge imediat în zonele unde există sesizări de la cetățeni.

O altă noutate este reprezentată de locul în care se vor staționa mașinile pregătite cu lamă și sărărița în momentul intrării în vigoare a codurilor de vreme rea emise de ANM: mașinile nu vor mai staționa în bază, ci se vor afla în puncte cheie din oraș, pregătite de intervenție. Punctele de plecare sunt străzile Mihai Viteazu, Nicolae Dascălescu și Petru Movilă.

De asemenea, în cadrul societății Publiserv a fost desemnată o persoană care va coordona activitatea de deszăpezire: Șeful Serviciului de Mecanizare, Ciprian Apetrei.

În acest sezon deszăpezirea pe trotuarele principale se va face și mecanizat, cu ATV-uri dotate cu lamă și sărăriță, dar și manual, cu beneficiarii de ajutor social și cu angajați ai societății Publiserv.

În acest moment există stocuri de 350 tone de sare, 300 de tone de nisip și 50 de tone de clorură de calciu.

Primarul Andrei Carabelea: „Am cerut prestatorului eficientizarea activității de deszăpezire pentru acest sezon. Am convenit asupra schimbării unor proceduri de intervenție și vom fi atenți la modul în care se va interveni pe principalele artere ale orașului, dar și în cartiere. Nu voi ezita să critic public această activitate dacă nu voi fi mulțumit de modul în care se va interveni. Totuși pășim în iarnă cu optimism și cu încredere că vom fi mai buni și mai eficienți”.

Pentru orice problemă cauzată de vremea nefavorabilă, cetățenii au la dispoziție două numere de telefon ale dispeceratului local de iarnă unde pot transmite sesizări:

  • 0748/213.100
  • 0756/163.814

CELE MAI POPULARE