miercuri, mai 22, 2024
AcasăIMPORTANTProgramul Rabla pentru Electrocasnice: Începe selectarea voucherelor

Programul Rabla pentru Electrocasnice: Începe selectarea voucherelor

Selectarea voucherelor în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice începe luni, 5 decembrie 2022, de la ora 10:00.

Administraţia Fondului pentru Mediu:

Începând de luni, 5 decembrie 2022, ora 10.00, persoanele fizice se pot înscrie în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice pentru selectarea voucherelor aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe, maşinile de spălat vase şi frigiderele/congelatoarele.

Bugetul primei etape este de 25 milioane lei, iar selecţia voucherelor se face în perioada 05.12.2022, ora 10:00 – 09.12.2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului.  

În prima etapă, se acordă vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, astfel: 

  • 400 de lei pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, având cel puţin noua clasă energetică C; 
  • 400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasă energetică D; 
  • 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E. 

Perioada de derulare a unei etape de selecţie a voucherelor dintr-o categorie este de 5 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective. 

După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanţii se vor prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor achiziţiona echipamentul dorit. 

Valabilitatea voucherului este de 7 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat. 

Vezi aici calendarul complet pentru această sesiune:

A doua ediție a Programului Rabla pentru Electrocasnice, începând cu 21 noiembrie. Vezi aici calendarul complet

CELE MAI POPULARE