miercuri, mai 22, 2024
AcasăIMPORTANTProiectele legilor Educației au fost publicate. Vor sta în dezbatere publică timp...

Proiectele legilor Educației au fost publicate. Vor sta în dezbatere publică timp de 10 zile

Proiectele de legi ale educației au fost publicate luni, 27 februarie 2023, și lansate în dezbatere publică de către ministra Ligia Deca, la aproape 5 luni de la preluarea mandatului de ministru.

Este vorba despre proiectul Legii învățământului preuniversitar și proiectul Legii învățământului superior, asumate oficial de ministru, prin publicare.

Proiectele de legi ale educației vor sta în dezbatere publică 10 zile, timp în care vor putea fi trimise propuneri de modificări.

Ministerul Educației:

"Menționăm că, înainte de etapa avizărilor interinstituționale, Ministerul Educației rămâne deschis la orice observație, propunere sau contribuție, cu precizarea importantă că nu este vorba de o nouă dezbatere publică propriu-zisă în sensul prevederilor legale care reglementează procedurile de adoptare a actelor normative, întrucât această procedură deja s-a derulat în perioada iulie - august 2022. 
Orice propunere poate fi transmisă în scris la adresa [email protected] (până în data de 07.03.2023)."

Ministerul Educației va rămâne permanent deschis analizei opiniilor și propunerilor pe care le va primi, inclusiv pe parcursul procesului de avizare interministerială și dezbatere parlamentară.

AICI (click) sunt cele două proiecte de lege.

CELE MAI POPULARE