sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăIMPORTANTRegal de dans în acest weekend la Piatra-Neamț. Dansatori de talie mondială...

Regal de dans în acest weekend la Piatra-Neamț. Dansatori de talie mondială vor participa la Romanian Dance Festival

În acest weekend, Piatra-Neamț devine epicentrul dansului, găzduind un eveniment de excepție la nivel internațional, cea mai importantă competiție de dans sportiv din acest an.

După ce în anii anteriori au organizat la Piatra-Neamț, pe rând, Campionatele Naționale de 10 Dansuri, Campionatul Național de Dans Sportiv și Cupa României la Dans Sportiv, iată că în acest an Clubul Sportiv Ray’s Dance va organiza încă o competiție la cel mai înalt nivel național, reunind pe ringul de dans perechi din Turcia, Cehia, Slovacia, Germania, Ungaria, Italia, Moldova, China, Albania, Israel, Portugalia, Georgia, Malta, Danemarca, Bulgaria, Polonia dar și din România.

Vor fi aproximativ 1.000 de sportivi care vor ocupa Sala Polivalentă din municipiul reședință de județ, dar și 17 arbitri internaționali.

Andrei Scrab, Club Sportiv Ray’s Dance:

„Suntem deja la a patra ediție de concurs (Romanian Dance Festival). Anul acesta, așa cum cele trei ediții au fost cele mai importante ediții naționale, ne-am decis să trecem la un alt nivel și la Piatra-Neamț am adus o ediție internațională. În acest weekend, 30 septembrie – 1 octombrie, capitala mondială a dansului sportiv se va muta pentru două zile la Piatra-Neamț. Suntem bucuroși că am reușit să organizăm o competiție așa mare.” 

Hotelurile din oraș sunt în mare parte ocupate, demonstrând interesul crescut pentru acest eveniment de amploare.

Alexandru Necula (Dance Energy Iaşi):

„Hotelurile din Piatra-Neamț sunt aproape pline, cel puțin cel în care ne aflăm (Central) este plin. Ne bucurăm că lumea a venit la acest eveniment, a venit și datorită edițiilor precedente în care am depus foarte mult suflet și am reușit să organizăm niște evenimente foarte foarte frumoase.”

Un moment deosebit al festivalului va fi prezentarea talentaților de la ASPNS-Luceafărul, sub îndrumarea antrenorilor Andrei și Andreea Scrab.

În cea de-a doua zi de competiție, pe data de 1 octombrie, în cadrul Galei de deschidere, Domnia Sa Nicolae de România, nepotul Regelui Mihai, va primi titlul de Ambasador al competiției, marcând prezența sa și susținerea pentru acest eveniment deosebit.

Video: stiri-neamt.ro

Citește și:

Piatra-Neamț, capitala dansului sportiv. Romanian Dance Festival, 30 septembrie – 1 octombrie

CELE MAI POPULARE