joi, iulie 25, 2024
AcasăIMPORTANTRețineri în cazul de corupție de la prefectura Neamț. A fost implicată...

Rețineri în cazul de corupție de la prefectura Neamț. A fost implicată și o angajată a primăriei Dumbrava Roșie

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, împreună cu organele de poliţie judiciară din cadrul  D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de luare şi dare de mită (Un funcționar din prefectura Neamț și încă două persoane au fost reținute de DGA pentru fapte de corupție – Neamt 365).

Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț:

„În perioada octombrie 2023 – ianuarie 2024, inculpata I.V., funcţionar public în cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Neamţ – Serviciul Control Legalităţii Actelor Contencios Administrativ şi Procese Electorale – Compartiment Fond Funciar, a pretins suma de 10.000 de lei de la suspectul H.N., după care a primit suma de 1.500 de lei de la acelaşi suspect, în legătură cu o cerere de reconstituire a dreptului de proprietate asupra unor terenuri depusă la Primăria comunei Dumbrava Roşie, judeţul Neamţ.

La data de 04.01.2024 inculpata I.C., membră a Comisiei locale de fond funciar Dumbrava Roşie, a primit suma de 1.000 lei de la R.M.R., în legătură cu obţinerea titlului de proprietate asupra unei suprafeţe de teren de pe raza comunei Dumbrava Roşie.”

Inculpatele I.C. şi I.V. au fost reţinute pentru o perioadă de 24 de ore, la data de 12.03.2024 de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, iar în ziua de 13.03.2024 faţă de cele două inculpate a fost propusă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Neamţ luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Inculpata R.M.R. a fost reţinută pentru o perioadă de 24 de ore la data de 12.03.2024 de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, iar în ziua de 13.03.2024 s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

În aceeaşi cauză se efectuează cercetări şi faţă de suspectul M.V., pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de dare de mită, întrucât l-a determinat pe suspectul H.N. să remită inculpatei I.V. suma de 1.500 de lei.

Suspectul M.V. a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore la data de 13.03.2024 de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ.

„Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități ce nu pot să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

CELE MAI POPULARE