miercuri, mai 22, 2024
AcasăLOCALȘcoala 5 intră în renovare. Elevii vor învăța în corpul B, în...

Școala 5 intră în renovare. Elevii vor învăța în corpul B, în Speranța și la Grădinița nr. 12

 Școala Gimnazială Nr. 5 din Piatra-Neamț a fost construită în urmă cu 44 de ani. De la momentul inaugurării nu au mai fost făcute lucrări semnificative de reabilitare. În urma expertizei tehnice au fost constatate o serie de neconformități majore, iar pentru siguranța elevilor și a cadrelor didactice s-au stabilit o serie de lucrări absolut necesare.

Acestea contau în înlocuirea elementelor de șarpantă deteriorate și ignifugarea ei, anveloparea întregii clădiri, înlocuirea în totalitate a tâmplăriei exterioare cu tâmplărie din aluminiu, înlocuirea instalațiilor sanitare, termice și electrice în totalitate, precum și montarea de instalații de avertizare în caz de incendiu, instalații video de supraveghere, instalații antiefracție, instalații de hidranți exteriori și interiori. Se vor executa și lucrări conexe, menite să sporească siguranța și confortul, respectiv montarea unui rezervor de apă pentru stingerea incendiilor, amplasat subteran, cu o capacitate de 150 mc, plus sistem de pompare, dar și montarea a 300 de panouri fotovoltaice, cu putere de  250W / buc.

Clasele 0 și a VIII-a vor învăța în continuare la Școala Nr. 5, program de dimineață, doar că în corpul B. De asemenea, copiii din clasele II – IV vor învăța în corpul B al Școlii Nr. 5, doar că în program de după-amiază.

Copiii din clasa I vor învăța în program de dimineață la Grădinița Nr. 12, unde Primăria Piatra-Neamț va realiza o serie de investiții la grupurile sanitare, care vor fi adaptate vârstei copiilor.

Copiii din clasele V – VII vor învăța la Colegiul Național „Gheorghe Asachi”, situat tot în Cartierul Dărmănești, program după-amiază.

Singura soluție găsită pentru clasele Step by step ale Școlii Nr. 5 a fost ca orele de curs ale copiilor să se desfășoare la Școala din cartierul Speranța.

Pentru acești copii, Primăria Piatra-Neamț va asigura transportul zilnic de la Școala Nr. 5 și retur, cu personal de la Poliția Locală pentru paza și siguranța lor atât la îmbarcare – debarcare, cât și pe durata cursurilor.

Plecările copiilor se vor face din stația de autobuz din imediata apropiere a Școlii Nr. 5, iar preluarea copiilor de către părinți la sfârșitul cursurilor se va face tot de acolo. Părinții vor ști în ce mijloc de transport se află copii lor, pentru ca preluarea lor să se facă în condiții de maximă siguranță și eficiență.

CELE MAI POPULARE