sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăIMPORTANTȘoferii băuți sau drogați care produc un accident mortal vor merge la...

Șoferii băuți sau drogați care produc un accident mortal vor merge la închisoare

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege iniţiat de către senatorul PSD Robert Cazanciuc şi senatorul PNL Daniel Fenechiu prin care şoferii care se urcă băuţi la volan şi fără permis de conducere să ajungă direct la închisoare.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea art. 91 alin. (3) din Legea nr. 286/2009, astfel încât să nu se poată dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru infracţiunea de ucidere din culpă, dacă aceasta a fost săvârşită ca urmare a conducerii unui vehicul fără permis de conducere sau a conducerii unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. 

Astfel, la articolul 91 al legii menţionate este introdus un nou alineat care prevede că: „Nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracţiunilor prevăzute la art. 192 alin. (2) şi (3) dacă acestea au fost săvârşite în condiţiile art. 335 sau 336”.

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul, în calitate de for decizional şi astfel legea merge la promulgare.

În 2022 au fost înregistrate 4711 accidente rutiere din care au rezultat peste 5.000 de morţi şi răniţi. Dintre acestea, 236 au fost provocate de şoferi care au urcat la volan după ce au consumat alcool, iar alte 10 de şoferi care erau sub influenţa drogurilor.

CELE MAI POPULARE