marți, iunie 18, 2024
AcasăNAȚIONALSurse: Guvernul pregătește o OUG pentru piața de energie

Surse: Guvernul pregătește o OUG pentru piața de energie

Guvernul Ciucă pregătește o nouă ordonanță de urgență referitoare la tarifele pentru energia electrică. Conform stiripesurse.ro, noul act normativ va fi adoptat până la finalul lunii noiembrie.

Astfel, Guvernul dorește trecere la o situație de semi-reglementare, o așa-zisă „piață administrată”, cu o componentă de piață liberă.

Consumatorii casnici care se încadrează în pragurile de consum din precedenta OUG ar urma să rămână cu tarifele actuale de 0,68 lei/kwh pentru cei care consumă până în 100 de kwh, respectiv 0,8 lei/kwh pentru cei care consumă până în 255 de kwh.

Provocarea este de a găsit un preț fix pentru cei 700.000 de consumatori care nu încadrează în consumul lunar de până la 255 kwh. Mulți dintre acești consumatori nici nu au primit facturi de luni de zile, furnizorii susținând că nu știu cum să le calculeze în urma noilor reglementări.

Tot în domeniul energiei, Guvernul ar urma să înființeze noi scheme de ajutor, pentru a cheltui nu mai puțin de 2,5 miliarde de euro din fondul de coeziune pentru sărăcie energetică.

CELE MAI POPULARE