marți, iunie 18, 2024
AcasăDIGITALTelevizoarele 8K interzise în Europa?

Televizoarele 8K interzise în Europa?

  • Uniunea Europeană a început să ia tot mă multe măsuri de economisire a energiei şi să blocheze vânzarea de dispozitive care sunt vampiri de curent. În martie 2023 va fi publicat un nou index de eficiență energetică, care va lăsa multe gadgeturi şi aparate pe tuşă.
  • Televizoarele 8K de la Samsung şi LG ar putea fi printre ele.

Uniunea Europeană şi-a actualizat etichetele energetice în primăvara lui 2021, ducând multe modele în clasă cu consum cel mai redus, (G). La 2 ani reglementările sunt şi mai stricte, cu atât mai mult pentru televizoarele noi. Inclusiv un oficial cel celor de la TCL a comentat despre problema la IFA 2022, afirmând că această companie nu plănuieşte televizoare 8K dacă UE chiar adopta măsurile.

Reprezentanţii Samsung Electronics au declarat totuşi că ei sunt convinşi că e posibil să producă televizoare 8K care să se alinieze la noile standarde, doar că nu va fi uşor.

În acest moment televizoarele OLED au permisiunea de a consuma puţin mai mult decât LCD-urile, iar LCD-urile includ LED, QLED, MiniLED. microLED şi mai toate variantele 8K nu se pot alinia cu ce vrea UE acum. De la 1 martie 2023 dispar şi excepţiile pentru panouri 8K şi tehnologii TV de orice fel.

De exemplu, un televizor de 55 inch va avea voie să consume maxim 84W, unul de 65W inch 112W şi unul de 75 inch 141W. Asta în mod video „Standard”, fără setări Cinema sau Gaming. Ca idee, cel mai nou model TV Samsung 8K de 75 inch consuma 219W.

CELE MAI POPULARE