sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăIMPORTANTTeren preluat de Consiliul Județean pentru proiectul de reabilitare a Muzeului Bicaz

Teren preluat de Consiliul Județean pentru proiectul de reabilitare a Muzeului Bicaz

În ședința ordinară a Consiliului Județean de la sfârșitul lunii noiembrie s-a aprobat trecerea în patrimoniul Consiliului Județean Neamț, de la Bicaz, a unei suprafețe de 241 metri pătrați din domeniul public al orașului și a fost introdusă în domeniul public al județului, în vederea declarării acesteia ca bun de interes public județean și utilizării sale în scopul realizării unui sistem perimetral de drenaj a apelor pluviale pentru Teatrul sătesc Ion Calinderu (Muzeul de Istorie).

Muzeul din Bicaz face obiectul unui proiect de reabilitare, cu finanțare europeană acceptată prin POR 2014-2022, aflat deocamdată pe lista de rezervă pentru finanțare.

Prin proiect sunt prevăzute lucrări obligatorii de protecție a obiectivului, realizarea unui sistem perimetral de drenaj a apelor pluviale, care în prezent afectează semnificativ fundația clădirii.

Obiectivul are o suprafață de 605 metri pătrați, fiind în proprietatea publică a județului Neamț și în administrarea Complexului Muzeal Național Neamț.

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț:

„Mă bucur că am mai rezolvat o problemă în ceea ce privește pregătirea acestui muzeu pentru a intra într-un amplu proiect de reabilitare. Sper ca în cât mai scurt timp posibil să se aloce fondurile europene și să înceapă lucrările, pentru că este foarte necesară intervenția la nivelul Muzeului de Istorie Bicaz. În momentul de față, datorită implicării Consiliului Județean Neamț, sunt supuse reabilitării și conservării Muzeul de Istorie Piatra-Neamț, Casa Memorială «Calistrat Hogaș», Casa Memorială «Ion Creangă» și Casa vornicului Done, fostă Liceul de Artă, azi Casa «Sergiu Celibidache» – monument istoric aflat pe teritoriul municipiului Roman“

CELE MAI POPULARE