joi, iulie 25, 2024
AcasăIMPORTANTTragedie în comuna Tazlău: bărbat carbonizat în urma unui incendiu izbucnit din...

Tragedie în comuna Tazlău: bărbat carbonizat în urma unui incendiu izbucnit din cauza fumatului

În această dimineață, la ora 05:14, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă din comuna Tazlău.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Tazlău (o autospecială de stingere), Punctul de lucru Roznov (o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD) și Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (o autospecială de stingere).

La sosirea pompierilor incendiul se manifestat generalizat la o casă cu posibilitatea propagării la fondul forestier și la o altă casă din vecinătate.

Până la sosirea forțelor de intervenție, din interiorul locuinței a fost evacuat un bărbat (de aproximativ 67 de ani) carbonizat.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Fumatul în locuri nepermise a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, soldate cu pierderea vieții și importante pagube materiale, pompierii nemțeni reamintesc cetăţenilor măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor generate de fumat:
  • dacă vă întindeți în pat sau în fotoliu pentru a vă odihni, nu aprindeţi ţigara. Mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor sau pe orice alt material combustibil şi astfel poate lua foc întreaga locuinţă;
  • nu aruncați restul de țigară decât după ce v-ați asigurat că e stins;
  • dacă fumați într-o încăpere, folosiți o scrumieră potrivită, grea, care să nu se răstoarne uşor și să fie confecţionată dintr-un material ce nu ia foc. Puteți pune în scrumieră puţină apă, care va favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări;
  • stingeți țigara în scrumieră, niciodată în coşul de gunoi;
  • nu lăsaţi scrumul sau ţigara să ardă în scrumieră;
  • nu aruncați mucurile de țigară pe jos în apropierea materialelor combustibile (în apropierea locuinței, a magaziilor de lemne, a depozitelor de furaje sau a adăposturilor de animale, etc).
  • dacă sunteți în autoturism și fumați, aveți grijă să nu aruncați restul de la țigară pe geam pentru că puteți incendia vegetația uscată de pe marginea drumului sau copacii.

CELE MAI POPULARE