miercuri, mai 22, 2024
AcasăIMPORTANTTrei traficanți de droguri reținuți de DIICOT! 8 kilograme de cannabis descoperite...

Trei traficanți de droguri reținuți de DIICOT! 8 kilograme de cannabis descoperite în urma perchezițiilor (foto)

La data de 28 octombrie, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Neamț, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, au ridicat, în vederea indisponibilizării, în urma a 3 percheziții domiciliare, 8 kilograme de cannabis. Trei persoane a fost reținute, pentru 24 de ore.

La data de 28 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, au acționat, în județul Neamț, pe linia combaterii traficului și consumului ilicit de droguri de risc și mare risc.

Din cercetări a reieșit că trei tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, din Piatra Neamț, ar fi înființat o cultură de cannabis „outdoor”, pe un teren viran din Piatra Neamț, cultură care ar fi fost recoltată în cursul lunii octombrie și depozitată într-un imobil, din localitatea Dobreni, cu scopul de a fi comercializată, în județele Neamț și Cluj, către diverși consumatori.

Astfel, în urma a 3 percheziții domiciliare, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea indisponibilizării, aproximativ 8 kilograme de cannabis, mai multe dispozitive și obiecte folosite la înființarea și dezvoltarea culturii de cannabis, precum și trei telefoane mobile.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, pentru audieri.

În baza probatoriului administrat, față de acestea, procurorul a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic și deținere, fără drept, de droguri de risc.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități, au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

CELE MAI POPULARE