joi, iulie 25, 2024
AcasăIMPORTANTULTIMA ORĂ: Explozie la Hidrocentrala Stejaru

ULTIMA ORĂ: Explozie la Hidrocentrala Stejaru

Astăzi, 22 martie, o explozie puternică a zguduit zona Hidrocentralei Stejaru din județul Neamț, declanșând panică și confuzie printre localnici.

Conform unor surse, explozia a avut loc la un întrerupător de 110 KV, generând un zgomot puternic care a fost auzit pe o rază semnificativă de câțiva kilometri în jur.

Autoritățile locale și echipele de intervenție au fost alertate și s-au deplasat rapid la fața locului pentru a evalua situația și a gestiona eventualele consecințe.

ACTUALIZARE 19:30

În această seară, la ora 18:09 pompierii militari au fost înștiințați despre producerea explozii la Hidrocentrala Stejaru.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD TIM).
Ajunși la locul indicat, pompierii au constatat că s-a produs o avarie la un întrerupător de 110 KV. În urma evenimentului, o persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Un bărbat de 40 de ani, conștient și cooperant, a fost preluat de echipajul SMURD TIM și transportată la UPU Piatra-Neamț.

Un echipaj a rămas la locul evenimentului pentru asigurarea zonei.

Operatorul economic de distribuție a energiei electrice a fost înștiințat și lucrează pentru remedierea defecțiunilor cauzate de eveniment.

Prefectul Județului Neamț, Adrian Niță, a transmis că în urma acestui eveniment au rămas nealimentate la rețeaua electrică stațiile Dodeni, Cariera, Ciment și Poiana Teiului. Pentru câteva secunde s-a înregistrat o pană de curent și în Piatra-Neamț, urmare a decuplării transformatorului din zona Sărata.

După efectuarea manevrelor necesare, la ora 18.43 toți consumatorii aferenti stațiilor Dodeni, Cariera si Poiana Teiului au fost realimentați cu energie electrică.

Stația Stejaru este în operarea și gestiunea Hidroelectrica SA.

CITEȘTE ȘI:

Dosar penal după explozia de la Hidrocentrala Stejaru

CELE MAI POPULARE