sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăIMPORTANTUn minor a furat o mașină și a făcut accident

Un minor a furat o mașină și a făcut accident

La data de 18 februarie a.c., în jurul orei 07:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești au fost sesizați de către un tânăr, de 24 de ani, din Dumbrava Roșie, cu privire la faptul că în noaptea de 17 spre 18 februarie a.c., persoane necunoscute i-ar fi sustras autoturismul, pe care l-a găsit ulterior abandonat, pe o stradă, din localitatea Dumbrava Roșie.

În baza activităților investigative realizate în cauză, s-a reușit identificarea și depistarea persoanei bănuite de comiterea faptei, un minor de 17 ani, din aceeași localitate.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit că, la data de 17 februarie a.c., în jurul orei 22:00, persoana vătămată s-ar fi deplasat împreună cu minorul la domiciliul său, cu autoturismul în cauză, pe care l-ar fi lăsat neasigurat, cu cheile în habitaclul interior.

După ce au consumat mai multe băuturi alcoolice, în jurul orei 23:00 minorul ar fi sustras autoturismul și s-ar fi deplasat cu acesta pe mai multe străzi din localitatea Dumbrava Roșie, iar la un moment dat ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând cu autoturismul într-un cap de pod și într-o stație de autobuz.

Acesta a fost identificat și depistat de polițiști, la data de 18 februarie a.c., în jurul orei 08:30, fiind testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

CELE MAI POPULARE