sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăLOCALUnirea Principatelor, sărbătorită la Biblioteca Județeană

Unirea Principatelor, sărbătorită la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț sărbătorește împlinirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române printr-o seria de manifestări culturale.

„Alexandru Ioan Cuza – personalitate marcantă în istoria românilor“ este tema unei prezentări și a unei expoziții de publicații, ambele organizate de Secția de carte pentru adulți „Mihail Sadoveanu“ în Sala Info-Club 2, vineri, 20 ianuarie 2023, de la ora 13:00, cu participarea unor elevi de la Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț, împreună cu profesorul coordonator  dr. Mihai Lostun.

Tot Secția de carte pentru adulți „Mihail Sadoveanu“ a realizat expoziția de publicații „Alexandru Ioan Cuza – mărturii despre Unire. 164 de ani de la evenimentul istoric“, ce poate fi văzută în spațiul expozițional de la parterul corpului A, până la sfârșitul lunii ianuarie.

O altă expoziție din acest spațiu expozițional, de facsimile de data aceasta, este „Unirea Principatelor Române în colecțiile speciale“.

Sub genericul „Ziua Unirii Principatelor Române – istorie și tradiție locală“, vor fi susținute expuneri de către participanți de la biblioteci publice și unități administrativ-teritoriale din județ care au derulat proiecte de punere în valoare a tradițiilor și istoriei locale, miercuri, 25 ianuarie 2023, de la ora 11:00, în Sala Cupola.

Filiala „Vasile Conta“ Mărăței organizează o expoziție de desene realizate de elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 2 Piatra-Neamț, care vor fi expuse pe panoul expozițional din cadrul filialei, precum și activitatea cultural-educativă „Uniți în inimi și… gânduri“, la care vor participa elevi ai Școlii Gimnaziale „Daniela Cuciuc“ Piatra-Neamț și care va cuprinde o informare despre evenimentul istoric, un joc pe echipe despre Unire, un puzzle tematic, precum și lecturarea povestirilor cu Moș Ion Roată, din volumul scris de Ion Creangă.

Citește și:

24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române. Programul ceremoniei de la Piatra-Neamț

CELE MAI POPULARE