miercuri, februarie 21, 2024
AcasăIMPORTANTVântul puternic provoacă pagube materiale în mai multe zone din județul Neamț....

Vântul puternic provoacă pagube materiale în mai multe zone din județul Neamț. Fără curent electric în mai multe localități

Județul Neamț se confruntă cu efectele vântului puternic, care a provocat pagube materiale în diverse localități. Echipele de intervenție ale Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență (SVSU) și pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri au fost mobilizate pentru a face față situațiilor de urgență.

În localitatea Răucești, SVSU Răucești intervine cu un utilaj special pentru degajarea unui copac care a căzut peste firele rețelei electrice, asigurând astfel siguranța și funcționarea corespunzătoare a infrastructurii electrice.

În municipiul Roman, forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de Pompieri și SVSU Roman se ocupă de degajarea unei crengi căzute peste un autoturism parcat în zona străzii Mihai Viteazul, în apropierea Cimitirului Central.

În momentul în care au căzut crengile peste autoturism se aflau două persoane.
Un bărbat s-a autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție. După ce au fost îndepărtate crengile, din autoturism a fost evacuată o femeie de aproximativ 55 de ani.

De asemenea, în localitatea Valea Albă, echipele SVSU Războieni și reprezentanții companiei E.ON intervin pentru degajarea unui copac căzut peste firele rețelei electrice, astfel încât alimentarea cu energie electrică să poată fi restabilită în cel mai scurt timp posibil.

Un echipaj de pompieri cu o autospecială complexă pentru intervenție din cadrul Detașamentului Piatra Neamț intervine în localitatea Baratca (comuna Bârgăuani) pentru degajarea unor copaci căzuți pe DN 15 D.

Eforturile și intervențiile rapide ale echipelor de intervenție sunt deosebit de importante în astfel de situații, asigurând protecția cetățenilor și prevenind orice consecințe neplăcute cauzate de evenimentele provocate de condițiile meteo nefavorabile.

Autoritățile încurajează populația să fie precaută și să evite deplasările în zonele afectate de vânt puternic, iar în cazul unor situații de urgență să apeleze numărul de urgență 112 pentru a solicita ajutorul specializat al echipelor de intervenție.

CELE MAI POPULARE