joi, aprilie 18, 2024
AcasăIMPORTANTVânzarea de băuturi energizante către minori a fost interzisă

Vânzarea de băuturi energizante către minori a fost interzisă

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat un proiect de lege care interzice vânzarea către minori a băuturilor energizante.

Proiectul prevede modificarea și completarea Legii nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, republicată.

Astfel, deputații au decis:

„Constituie contravenție comercializarea sau oferirea cu titlu gratuit, inclusiv prin automate comerciale, a băuturilor energizante către minori de către unitățile autorizate să comercializeze băuturi energizante; băuturi energizante sunt băuturile care conțin combinații variate de carbohidrați vitamine, minerale, cu două sau mai multe substanțe, precum: cafeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactona și alți compuși cu efect de stimulare a sistemului nervos central.”

Magazinele sau localurile care vor încălca noua lege vor fi amendate cu până la 30.000 de lei, în funcţie de gravitatea faptei. Dacă fapta se repetă, activitatea operatorului economic poate fi suspendată între 10 şi 30 de zile.

Proiectul de lege merge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

CELE MAI POPULARE