sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăIMPORTANTVizită de lucru a prefectului Adrian Niță în comuna Ghindăoani pentru înființarea...

Vizită de lucru a prefectului Adrian Niță în comuna Ghindăoani pentru înființarea unui muzeu dedicat filosofului Vasile Conta

Prefectul Adrian Niță a efectuat o vizită de lucru în comuna Ghindăoani, la invitația primarului Adrian Antochi, a scriitorului Virgil Savin și a profesorului Ion Popescu, într-un efort de a dezvolta un proiect cultural important pentru comunitate. În timpul vizitei, s-a reușit identificarea unui spațiu potrivit pentru înființarea unui muzeu dedicat marelui filosof și scriitor Vasile Conta, fiu al satului.

Autoritățile locale au lucrat împreună cu prefectul și reprezentanții comunității pentru a găsi locația ideală pentru acest muzeu. După consultări ample și analizarea mai multor opțiuni, s-a stabilit că un corp al școlii vechi este cel mai potrivit spațiu pentru amenajarea muzeului.

Prefectul Adrian Niță a salutat această inițiativă și a subliniat importanța păstrării și promovării valorilor culturale locale. Muzeul dedicat lui Vasile Conta va fi un loc de întrunire pentru iubitorii de literatură și filosofie, precum și o oportunitate de a cunoaște mai bine viața și opera acestui ilustru personaj al comunității.

Adrian Niță, prefectul județului Neamț:

Totodată, am vizitat gospodăria soților Elena și Gheorghe Ghiba, colecționari renumiți de obiecte valoroase din trecut, precum scoarțe și covoare, icoane, obiecte artizanale, lăzi de zestre, care, spre marea mea admirație și apreciere și spre bucuria iubitorilor acestor reale valori, vor fi donate muzeului satului care se va înființa la Ghindăoani.

Mă bucur nespus că în această comună a județului nostru vor fi puse în valoare atât personalitățile locului, cât și cultura și trecutul zonei!

Prefectul a mai vizitat și școala unde a găsit o unitate de învățământ cu table interactive în sălile de clasă, cu un laborator de informatică foarte bine dotat și cu o bibliotecă amenajată în cadrul școlii, pentru toți elevii!

Felicit autoritățile locale, pe primarul Adrian Antochi, pe viceprimarul Maria Amarinei, pentru grija permanentă față de educația copiilor! Aceleași aprecieri le am și față de directorul școlii, care se dovedește a fi extrem de implicat în ceea ce înseamnă asigurarea unui învățământ de calitate! a mai declarat prefectul Adrian Niță.

CELE MAI POPULARE