miercuri, iulie 24, 2024
AcasăLOCALVizită la Parlamentul European a elevilor Colegiului Național Petru Rareș din Piatra-Neamț...

Vizită la Parlamentul European a elevilor Colegiului Național Petru Rareș din Piatra-Neamț și a Liceului Național de Informatică din Arad

Vlad-Marius Botoș, europarlamentar USR, a invitat la Parlamentul European într-o vizită de două zile echipe de elevi deosebiți din două colegii din Arad și Piatra Neamț.

Vizita vine pentru a premia performanțele excepționale ale elevilor la concursuri internaționale, iar Vlad Botoș ne dă câteva detalii: ”Sunt tineri, sunt frumoși, le place școala și sunt pasionați de robotică și de aeronautică. I-am invitat câteva zile la Bruxelles, la Parlamentul European din Bruxelles pe copiii din echipa Liceului Național de Informatică din Arad și din echipa Colegiului Național Petru Rareș din Piatra-Neamț, echipe care au câștigat premii de prestigiu și notorietate la nivel internațional.

Echipa Delta Force, din Arad a câștigat Campionatul Mondial de Robotică din Houston, în primăvara acestui an, iar echipa Neves din Piatra Neamț a obținut medalia de aur la competiția Space Settlement Contest, care este organizată de NASA.

Am ținut să-i invit la Parlamentul European, să vadă cum funcționează politica la nivel european și cum ar trebui să funcționeze la nivel național și local în România. Acești copii deosebiți de inteligenți ar trebui să fie viitorul nostru, al României, dar pentru aceasta trebuie să ne implicăm toți să reformăm țara noastră așa încât să le putem oferi oportunități pentru a rămâne în România.

Am fost ales să fac treabă și una dintre sarcinile pe care mi le-am asumat, este să recunosc și să promovez excelența!”

Europarlamentarul USR a mai invitat în trecut și alte grupuri de vizitatori, printre care un grup de persoane cu dizabilități, pentru a prezenta politica și modul de lucru din instituțiile europene.

CELE MAI POPULARE