marți, iunie 18, 2024
AcasăIMPORTANTWizz Air își închide baza din Bacău

Wizz Air își închide baza din Bacău

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere din Europa și cea mai sustenabilă din punct de vedere ecologic pe plan global, anunță astăzi ajustarea rețelei și planuri de optimizare a pieței în ceea ce privește operațiunile sale din România, pentru a reflecta contextul economic în schimbare, care nu a permis operarea bazei într-un mod viabil.

În data de 10 ianuarie 2023, compania aeriană își va închide baza din Bacău și va beneficia de ocazia de dezvoltare relocându-și capacitatea către alte rute cu o cerere mai ridicată.

Wizz Air va continua să opereze o serie de rute din Bacău, incluzând rutele către Londra Luton și Milano Malpensa. Angajaților afectați de la baza din Bacău le vor fi oferite oportunități în alte zone ale rețelei Wizz Air.

Primul zbor al Wizz Air a decolat din Bacău în data de 29 octombrie 2020, iar de atunci, compania aeriană și-a extins constant operațiunile, transportând aproape jumătate de milion de pasageri pe rutele sale cu tarif redus către și dinspre Bacău.

Wizz Air rămâne angajată dezvoltării pe termen lung pe piața românească, creând sute de locuri de muncă suplimentare atât în cadrul companiei aeriane, cât și în industriile asociate, stimulând creșterea sectoarelor turismului și ospitalității din România. Compania aeriană va continua să zboare de la șapte baze în România, operând peste 60.000 de zboruri pe lună către 22 de țări.

Clienții afectați, care au rezervat bilete direct prin wizzair.com sau prin aplicația pentru mobil a companiei aeriene, vor fi notificați prin e-mail și pot opta pentru rezervarea gratuită a unui alt bilet, pentru rambursarea a 120% din tariful inițial achitat sub formă de credit pentru rezervări viitoare sau rambursarea a 100% din prețul biletului.

Tischner Roland, Officer Wizz Air Hungary General Operation:
 „Mediul macroeconomic complicat a făcut imposibilă continuarea operațiunilor noastre în Bacău. Ne cerem scuze clienților noștri români pentru orice inconveniențe pe care această decizie le va cauza.
Prioritatea noastră în acest moment este să ne asigurăm că toți clienții afectați sunt contactați direct, primind sfaturi clare cu privire la opțiunile lor, și să avem grijă de colegii și echipajul nostru din Bacău.
Wizz Air continuă să ofere tarife reduse de pe alte aeroporturi din România, inclusiv din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Suceava, Iași și Sibiu.”

CELE MAI POPULARE