sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăLOCALZeci de grenade descoperite în curtea unei femei din Alexandru cel Bun

Zeci de grenade descoperite în curtea unei femei din Alexandru cel Bun

O femeie de 52 de ani din comuna Alexandru cel Bun, județul Neamț, a descoperit o grenadă de mână defensivă în timpul unor lucrări de întreținere în gospodărie. Situația a necesitat intervenția rapidă și specializată a echipei pirotehnice din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț.

Imediat ce a fost alertată, echipa pirotehnică a sosit la locația incidentului pentru a asana zona de muniție rămasă în urma Al Doilea Război Mondial. Cu ajutorul echipamentelor specifice, pirotehnicienii au investigat atent terenul și au descoperit nu mai puțin de 29 de grenade de mână defensive și o grenadă de mână ofensivă.

Deoarece se lăsa întunericul și exista riscul de a mai exista alte obiecte explozive nedeactivate în apropiere, echipa pirotehnică a continuat misiunea de cercetare și în ziua următoare, pe data de 16.05.

În această a doua zi de operațiuni, au fost găsite încă 4 grenade de mână defensive și o grenadă de mână antitanc.

Toată muniția descoperită, provenind din perioada Al Doilea Război Mondial, a fost atent ridicată și transportată în condiții de siguranță către un depozit special amenajat, unde va fi ulterior distrusă în mod controlat.

CELE MAI POPULARE