sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăIMPORTANTȘoferul urmărit de autospeciala de poliție implicată în accidentul de la Săvinești...

Șoferul urmărit de autospeciala de poliție implicată în accidentul de la Săvinești era drogat

Ieri seară, în jurul orei 18:20, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au înștiințați despre producerea unui accident rutier, pe Drumul Național 15, în localitatea Săvinești. În eveniment rutier au fost implicate un autoturism în care se aflau trei persoane și o autospecială din cadrul Serviciului Rutier Neamț, în care se aflau doi polițiști.

Autospeciala ar fi efectuat semnal luminos și acustic de oprire a unui autoturism care se deplasa din sens opus, al cărui conducător auto nu s-a conformat semnalului.

În momentul efectuării manevrei de întoarcere pentru a se proceda la urmărirea acestuia, autospeciala de poliție a fost acroșată de un autoturism, condus de un tânăr de 20 de ani, din Podoleni.

Primul autoturism și-ar fi continuat deplasarea spre municipiul Piatra Neamț, fiind efectuate activități în vederea identificării acestuia.

În urma verificărilor efectuate acesta a fost identificat, fiind un tânăr de 21 de ani, din Borlești.

Cei doi polițiști au fost preluați de echipajele medicale și transportați la o unitate spitalicească.

Conducătorii auto implicați în evenimentul rutier au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Ramona Ciofu, IPJ Neamț:

Deoarece tânărul de 21 de ani, manifesta un comportament nefiresc a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând o valoare pozitivă pentru Amfetamină. Acesta a fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței în sânge a substanțelor stupefiante.

În cauză se continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și condițiilor ce au condus la producerea acestui eveniment rutier.

Conform surselor noastre, cei doi șoferi erau implicați într-o cursă ilegală. Conducătorii celor două vehicule se deplasau în regim agresiv, de pe o bandă de circulație pe alta, în mare viteză.

Citește și:

Autospecială de poliție implicată într-un accident la Săvinești (FOTO)

CELE MAI POPULARE